You are currently viewing Ramensoppa på kycklinglårfilé

Ramensoppa på kycklinglårfilé

Print

Ramensoppa på kycklinglårfiléer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Bjärefågel
  • Category: Kycklinglårfilé
  • Cuisine: Förrätt / Huvudrätt

Ingredients

Scale

4 små portioner, 2 normala portier

Ramensoppa:
• 4 st lårfiléer av Bjärekyckling
• 2 dl färska champinjoner
• 1 st vitlöksklyfta
• 2 msk smör
• 0,5 liter kycklingfond (Bjärekycklingfond eller likvärdig ej koncentrerad fond av hög kvalité)
• 1 msk äppelcidervinäger
• 1 msk japansk soja
• 1 msk riven ingefära
• salt
• peppar

Topping:
• 200 g äggnudlar
• 2 st salladslökar
• 100 g färska böngroddar
• ½ kruka koriander
• 1 st röd chili

Instructions

1. Strimla lårfiléer, skiva champinjoner och riv vitlök.
2. Bryn smöret i en gryta tills det slutar bubbla och börjar dofta nöt. Tillsätt champinjoner, vitlök och strimlade lårfiléer. Låt fräsa i fem minuter.
3. Häll i kycklingfonden och låt soppan sjuda upp. Smaksätt med äppelcidervinäger, soja, riven ingefära, salt och peppar.
4. Koka nudlarna separat, följ anvisningarna på förpackningen.
5. Lägg nudlarna i soppskålar och toppa med strimlad salladslök, böngroddar, skuren koriander och strimlad chili. Häll över den varma kycklingsoppan. Servera till gästerna.

Leave a Reply