You are currently viewing Lättrökt kycklingbröst med sommarsallad

Lättrökt kycklingbröst med sommarsallad

Print

Lättrökt kycklingbröst med sommarsallad

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Bjärefågel
  • Category: Lättrökt kycklingbröst
  • Cuisine: Förrätt / Huvudrätt

Ingredients

Fyra personer:

Sommarsallad:
● 4 lättrökta kycklingbröst
● 12 späda rödbetor
● 10 jordärtskockor
● 1 rödlök
● 200 g vattenmelon
● 100 g getost
● senapsblommor och späda senapsskott
● ruccolasallad
● äppelcidervinäger
● rapsolja
● smör
● salt och peppar
● örter, till exempel dragon, basilika eller bladpersilja

Dressing:
● 100 g smör
● 3 msk äppelcidervinäger

 Tillbehör:
● Nybakad focaccia

 

Instructions

1. Värm det rökta kycklingbröstet i ugnen på 120°C eller lägg det på grillen tills det får en innertemperatur på 72°C. Det går också bra att servera det rökta Bjärekycklingbröstet kallt.
2. Skölj rödbetorna noga. Tag två rödbetor till garnering av salladen och hyvla tunt och lägg i kallt vatten. Koka övriga rödbetor i saltat vatten tills de är mjuka.
3. Under tiden rödbetorna kokar hyvlar du två jordärtskockor och lägger i kallt vatten. Resterande jordärtskockorna rostas i ugnen på 175°C i rikligt med smör, rapsolja, salt och peppar tills de är mjuka.
4. Häll av vattnet från rödbetorna och spola under kallt vatten. Skala dem medan de fortfarande är ljumna. Lägg i en bunke och smaksätt med salt, peppar och äppelcidervinäger.
5. Skala rödlöken och skär den i båtar. Lägg löken i en skål och häll över äppelcidervinäger, salt och peppar. Låt ligga och dra tills det är dags att servera. Tärna vattenmelonen och lägg den i en skål. Skölj salladen.
6. Anrätta salladen på ett stort fat eller en tallrik. Varva med rödbetor och jordärtskockor. Lägg på ruccolasallad, rödlök, örter, vattenmelon, senapsblommor och senapsskott. Bryt getosten över salladen. Dela de rökta Bjärekycklingbrösten i mindre bitar och lägg på salladen.
7. Bryn 100 gram smör på spisen till dressingen. Tillsätt tre matskedar äppelcidervinäger och häll över salladen vid servering.
8. Servera gärna med en nybakad focaccia.

Leave a Reply