Kyckling lårfilérullader av i ädelostsås
- Category: Kycklinglårfilé
- Cuisine: Huvudrätt
Ingredients
Fyra portioner:
• 10 st kyckling lårfiléer
• 2 msk dijonsenap
• 2 hela saltgurkor
• 10 st champinjoner
Sås:
• 3 dl färsk Bjärekycklingfond eller likvärdig fond av hög kvalité
OBS! Använder du en koncentrerad fond så minska mängden, börja testa med kanske 0,3 dl och lägg till vatten.
• 150 g ädelost
• 5 dl grädde
• salt och peppar
Övrigt:
• tandpetare
Instructions
1. Skär saltgurkorna i stavar. Lägg ut lårfilén platt med skinnsidan neråt. Bred på dijonsenap och lägg på en stav saltgurka. Rulla ihop och sätt en tandpetare i kanten.
2. Stek rulladerna på ett stekjärn för att få lite färg och yta. Skär champinjonerna i skivor och stek på även dem.
3. Häll på fond, grädde och ädelost. Låt koka samman i några minuter och kontrollera att rulladerna är genomstekta. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med pasta.