You are currently viewing Kyckling lårfilérullader av i ädelostsås

Kyckling lårfilérullader av i ädelostsås

Print

Kyckling lårfilérullader av i ädelostsås

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Bjärefågel
  • Category: Kycklinglårfilé
  • Cuisine: Huvudrätt

Ingredients

Fyra portioner: 

• 10 st kyckling lårfiléer
• 2 msk dijonsenap
• 2 hela saltgurkor
• 10 st champinjoner

Sås:
• 3 dl färsk Bjärekycklingfond eller likvärdig fond av hög kvalité
OBS! Använder du en koncentrerad fond så minska mängden, börja testa med kanske 0,3 dl och lägg till vatten. 
• 150 g ädelost
• 5 dl grädde
• salt och peppar

Övrigt:
• tandpetare

Instructions

1. Skär saltgurkorna i stavar. Lägg ut lårfilén platt med skinnsidan neråt. Bred på dijonsenap och lägg på en stav saltgurka. Rulla ihop och sätt en tandpetare i kanten.
2. Stek rulladerna på ett stekjärn för att få lite färg och yta. Skär champinjonerna i skivor och stek på även dem.
3.  Häll på fond, grädde och ädelost. Låt koka samman i några minuter och kontrollera att rulladerna är genomstekta. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med pasta.

Leave a Reply