You are currently viewing Kycklingbröst med pasta, vitlök och parmesan

Kycklingbröst med pasta, vitlök och parmesan

Print

Kycklingbröst med pasta, vitlök och parmesan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Corina Leth, www.misscory.blogg.se. Receptet skickades in som en bidrag i en tävling.
  • Category: Kycklingbröst
  • Cuisine: Huvudrätt

Ingredients

Fyra personer:

• 400-500 g kycklingbröst
• spaghetti
• 1 msk olivolja
• 1 pkt bacon
• 2 vitlöksklyftor
• 2 klyftade tomater
• 7dl  färsk babyspenat
• 1,25 dl vispgrädde
• 0,75 dl riven parmesan
• salt
• svartpeppar
• basilikablad (för dekoration)

Instructions

1. Koka upp saltat vatten till spaghettin. När pastan är klar så spara en del av vattnet.
2. Hetta upp oljan i en panna och stek kycklingbrösten med salt och peppar. Stek cirka fyra minuter på varje sida och kolla om de är klara genom att sticka i en gaffel (köttsaften ska vara klar). När brösten är klara så skiva dem i strimlor.
3. I en annan panna steker du baconskivorna tills de är krispiga. Låter sedan fettet rinna av på hushållspapper innan du skivar dem.
4. Häll bort hälften av baconfettet från pannan och lägg i vitlök, tomater och spenat. Krydda med salt och peppar och häll över vispgrädden, riven parmesan och 1 dl av det sparade vattnet från pastakokningen.
5. Låt det sjuda en stund och häll det sedan över spagettin och rör runt. Garnera med basilika och servera.

Tips: Vill du förenkla receptet och anpassa det för barn kan du använda färdig ostsås och plocka bort vitlöken.

Leave a Reply