Grillad kycklinglårfilé med koriander och chili
- Category: Kycklinglårfilé
- Cuisine: Huvudrätt
Ingredients
Fyra personer:
• 12 st kycklinglårfiléer
Marinad:
• 2 dl sweet chili sås
• ½ färsk chili
• 10 g färsk koriander
• 1 tsk paprikapulver
• 1 nypa svartpeppar
• 1 nypa salt
• 1 dl matolja
Tzatziki:
• 250 g turkisk yoghurt
• 1 gurka
• 2 klyftor vitlök
• 3 blad färsk oregano, fint skurna
• 1 msk rödvinsvinäger
• ½dl olivolja
• 1 nypa salt
• 1 nypa svartpeppar
Fransk nypotatissallad:
• 600 g färskpotatis
• 1 rödlök
• 8 st rädisor
• 100 g sugarsnaps
Fransk vinägrett:
• 2 msk dijonsenap
• 2 äggulor
• 2 msk rödvinsvinäger
• 2 dl matolja
• 1 nypa salt
• 1 nypa svartpeppar
Instructions
1. Mixa ihop ingredienserna till marinaden i en matberedare. Marinera lårfiléerna av Bjärekyckling i minst en halvtimme innan grillning.
2. Riv gurkan till tzatzikin och salta den lite. Låt den stå i cirka en halvtimme.
3. Koka färskpotatisen och låt den sedan kylas ner.
4. Vispa ihop senap, äggula och vinäger till den franska vinägretten och vispa sedan ner matolja långsamt lite i taget.
5. Skiva rödlök och sugarsnaps i små fina båtar och skär rädisor i tunna skivor. Blanda sedan i samman med den kokta färskpotatisen och vänd ner i vinägretten.
6. Blanda samman de övriga ingredienser till tzatzikin. Krama sedan ur det mesta av vätskan från gurkan och vänd ner gurkan i de andra ingredienserna.
7. Grilla lårfiléerna tills de har en innertemperatur på 72°C. Låt dem vila i fem minuter innan servering.
8. Servera de grillade lårfiléerna av Bjärekyckling med koriander och chili med tzatzikin och den franska färskpotatissalladen. Smaklig måltid!