You are currently viewing Gravierafyllt kycklingbröst från Bjäre i fyllig tomatsås serverat med snabbstekt selleri & bönsallad

Gravierafyllt kycklingbröst från Bjäre i fyllig tomatsås serverat med snabbstekt selleri & bönsallad

Print

Gravierafyllt kycklingbröst från Bjäre i fyllig tomatsås serverat med snabbstekt selleri & bönsallad

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Förslag vin: 2016 Barbera d´Alba Superiore, art.nr 23071, 199 kr, 750 ml, 92 LGP

2015 av detta vin var en riktigt fullträff, men med 2016 har Vajra-egendomen överträffat sig själv och presenterar i årgången ett fullkomligt fenomenalt vin med mer finess och elegans! En mörk fruktighet med körsbär sköljer över oss med stramt liv i sig och torra tanniner. Kryddan är på plats, likväl som de vegetala insticken, örter, lakritssälta och tobak. Det finns en rejäl kraft i vinet som uppvisar en strålande struktur och rik frukt med skärpa. Ja det är helt enkelt ett utmärkt vin från producenten som håller hög klass, och sannolikt är detta den bästa årgången av deras Barbera d’Alba som vi provat!

  • Author: Livets Goda magasin
  • Category: Kycklingbröst
  • Cuisine: Huvudrätt

Ingredients

Fyra personer:

● 4 fylliga Bjärekycklingbröst
● 1 paket Gravieraost
● 1 burk konserverade hela tomater
● 1 msk tomatpuré
● 1 knippe stjälkselleri
● 1 gul lök
● 2 vitlöksklyftor
● 1 dl vitt torrt vin
● 1 dl vatten
● kycklingbuljong
● 1 burk kidneybönor
● oregano
● fräsig vinäger
● kapris
● olivolja
● salt
● peppar

Instructions

1. Grovhacka löken, tre stjälksellerikvistar och vitlöksklyftorna och fräs upp i generöst med olivolja. Låt det inte brännas. Häll ner vin och vatten och tomaterna och dela dem grovt. Addera tomatpurén, lite kycklingbuljong, torkad oregano och låt sjuda minst en timme, gärna det dubbla. När färdig så sila din tomatsås och pressa grönsakerna genom silen.
2. Låt kidneybönorna rinna av och skölj dem. Lägg i en bunke och häll på några skvättar fräsig vinäger, inte balsam. Lite salt, peppar, olivolja och oregano kompletterar.
3. Gör ett djupt snitt i sidan av varje kycklingfilé men låt inte kniven gå genom bröstet helt. Tryck in en skiva av Gravieraosten i snittet och se till att den stannar där. Salta och peppra kycklingen och stek främst upp på skinnsidan så detta blir krispigt.
4. Se till att fågeln ligger med skinnsidan uppåt när du häller ner din tomatsås i pannan. Bräsera bröstet färdig i tomatsåsen och på slutet adderar du några bättre svarta oliver med kärnan kvar. Samtidigt steker du upp några stjälkar av sellerin och varje stjälk har du delat på mitten. Fräs i olivolja och låt grönsaken få lite yta men förlora inte krispigheten. Servera sellerin med lite kapris.

Tips: Vill du ha en matigare anrättning kokar du även upp favoritpastan som kan gosa med din sås.

Leave a Reply