Fyra personer:
● 1 grillad kyckling
● 2 dl hackade rotfrukter, till exempel morot, palsternacka och rotselleri
● 2 msk smör
● 2 msk rapsolja
● vitlök
● 1 chipotle (torkad rökt chili)
● paprikapulver
● skalet från en citron
● ½ dl hackad färsk dragon
● ½ dl hackad bladpersilja
● salt och peppar
Jordärtskockpuré:
● 1 kg jordärtskockor
● 2 dl grädde
● 1 dl mjölk
● salt och peppar
Pulled chicken med rotfrukter:
1. Rosta rotfrukterna med smör, rapsolja och en pressad vitlöksklyfta i ugn på 225°C i cirka 20 minuter. Rör om bland grönsakerna under tiden så de inte bränns vid.
2. Plocka den nygrillade Bjärekycklingen från skrovet och blanda med de grillade rotfrukterna.
3. Smaksätt med paprikapulver, hackad chipotle, en vitlöksklyfta, citronskal, hackad färsk dragon och bladpersilja, salt och peppar.
Jordärtskockpuré:
1. Skala jordärtskockorna och koka dem mjuka i vatten. Häll av vattnet. Tillsätt grädde och mjölk.
2. Låt koka upp. Mixa och smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp på tallrik och servera.