Fyra personer:
• 8 kycklingovanlår
• 1 liter kycklingbuljong
• 2 lagerblad
• 2 kvistar timjan
• 8 svartpepparkorn
Grönsaker:
• 2 palsternackor
• ½ liten rotselleri
• 3 morötter
• 16 små potatisar
• ½ liten purjolök
• 2 vitlöksklyftor
Sås:
• 2 dl grädde
• buljong från kycklingkoket
• 3 kvistar färsk dragon
• 1 citron
• maizenamjöl
1. Kok upp ovanlåren i buljongen och skumma. Sänk värmen, tillsätt kryddorna och låt sjuda cirka åtta minuter. Ta upp kycklingen och tag loss benet från köttet. Sila och spara buljongen.
2. Ansa grönsakerna och rosta dem i långpanna med smör och rapsolja i ugnen på 225°C i cirka 20 minuter.
3. Kok ihop buljongen från kycklingkoket till fyra deciliter. Tillsätt grädde och koka till simmig konsistens. Red eventuellt av med lite maizenamjöl utspätt i kallt vatten. Smaka av såsen med pressad citron, salt och peppar.
4. Värm kycklingen och grönsakerna i såsen. Vänd ner skuren dragon och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.