Skriv ut

Kycklingburgare med tzatziki

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredienser

Fyra personer:

• 600 g kycklinglårfiléer
• 1 citron
• salt och peppar
• ½ huvud isbergsallad eller mixad sallad
• ½ gurka
• 2 tomater
• ½ rödlök

Tzatziki:
• ½ gurka
• 2 dl matyoghurt
• 1 riven vitlöksklyfta
• salt och peppar

Gör så här

1. Börja med tzatzikin. Riv gurkan grovt och lägg i en bunke. Tillsätt en halv tesked salt. Låt stå och dra i cirka 15 minuter.
2. Pressa ur saften från gurkan och blanda den med yoghurt, vitlök, peppar och eventuellt mer salt.
3. Finhacka kycklinglårfiléerna och blanda med skalet från den rivna citronen.
4. Forma till burgare och stek i smör på spisen. Salta och peppra. Alternativt går det självklart lika bra att grilla Bjärekycklingburgaren.
5. Anrätta burgaren med grönsaker och lök och avsluta med en rejäl klick tzatziki. Smaklig spis!