Fyra personer:
• 1 grillad kyckling
• 400 g svamp, till exempel champinjoner och ostronskivling
• 1 schalottenlök
• 1 vitlöksklyfta
• örter
• salt och peppar
Örtmajonnäs:
• 4 äggulor
• 1 msk dijonsenap
• 3 msk äppelcidervinäger
• 100 g örter
• 4 dl matolja
• salt och peppar
1. Pilla ner den grillade kycklingen (plocka loss köttet).
2. Gör en örtmajonnäs genom att mixa äggulor, senap, äppelcidervinäger och örter (tag de örter som du tycker bäst om, här har jag använt ramslök) i en blender. Alternativt kan du använda en stavmixer. Tillsätt oljan i droppvis tills majonnäsen är homogen. Smaksätt med salt och peppar.
3. Stek svampen med hackad schalottenlök och vitlök, men spara lite svamp till upplägget. När svampen är färdigstekt och har fått fin färg tillsätter du den pillade kycklingen i samma panna. Detta gör du bara för att kycklingen ska bli varm. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg upp Bjärekycklingen och svampen på tallrikar och garnera med hyvlad rå svamp, örter och örtmajonnäs.
Tips: Servera gärna med rostad potatis.