Friterad lårfilé:
• 6 lårfiléer av kyckling
• 2 dl ströbröd
• ½ dl mjöl
• 4 äggvitor
• ½ l matolja till fritering
• salt och peppar
Picklad gurka:
• 1 st gurka
• ½ dl ättika
• 1 dl socker
• 1 dl vatten
Caesardressing:
• 2 ½ dl rapsolja
• 2 äggulor
• 2 ½ msk citronjuice
• ½ msk dijonsenap
• 2 sardellfiléer
• 1 vitlöksklyfta
• ½ msk vitvinsvinäger
• ½ dl riven parmesan
• salt och peppar
Friterad lårfilé:
1. Dubbelpanera i mjöl, ägg och ströbröd.
2. Fritera i matoljan 180 grader till paneringen blir gyllenbrun.
Picklad gurka:
1. Blanda socker, ättika och vatten.
2. Skär ner gurkan i tunna skivor och lägg i ättikslagen.
Caesardressing:
1. Mixa allt utom oljan i en mixer eller med en stavmixer.
2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under mixning.
3. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg upp på tallrikar eller arrangera de olika komponenterna i skålar och ställ fram på bordet som snack med dipp.