Räkna med två spett per person om de serveras som varmrätt och ett spett per person om de serveras till buffé.
Tomatspett x 4:
• 2 kycklingbröst
• 4 grillspett
• 8 hackade soltorkade tomater
• 2 kvistar färsk timjan
• ½ dl matolja
• salt och peppar
Örtspett x 4:
• 2 Bjärekycklingbröst
• 4 grillspett
• 2 msk hackad färsk dragon
• 1 msk hackad färsk basilika
• 1 msk hackad färsk bladpersilja
• ½ dl matolja
• skal och saft från en ½ citron
• salt och peppar
Fruktspett x 4:
• 2 Bjärekycklingbröst
• 4 grillspett
• 3 äpplen
• ½ dl socker
• 3 msk äppelcidervinäger
• ½ färsk rödchili
• salt och peppar
Fruktmarinad:
1. Karamellisera sockret på spisen i en gryta.
2. Tillsätt urkärnat och hackat äpple i grytan.
3. Låt sjuda tills du får en marmeladkonsistens. Det tar cirka 45 minuter.
4. Tillsätt äppelcidervinäger, hackad chili, salt och peppar och smaka av. Ta av grytan från värmen och kyl ner marinaden.
Kycklingspett:
1. Blanda samma örtmarinaden och tomatmarinaden.
2. Dela brösten på längden och trä på blötlagda träspett.
3. Marinera, grilla och marinera igen. Servera.