• 6 st kycklingovanlår
• ½ dl finsmulad blåmögelost
• 1 dl färskost
• ½ dl crème fraîche
• ½ citron
• 2 msk socker
• salt och peppar
• ½ gurka
• 2 msk ättika
Till panering:
• 1 dl potatismjöl
• 4 äggvitor
• 3 dl ströbröd
Till garnering:
• rucolablad
• dill
• 2 rädisor
• 1 stjälk blekselleri
• flingsalt
Till fritering:
• ½ liter matolja
1. Börja med dressingen. Blanda färskost, crème fraîche och grönmögelost. Smak sätt med skal från en riven citron, salt och peppar.
2. Skär ner gurkan i en skål och tillsätt ättikan och sockret låt stå till servering.
3. Dubbelpanera ovanlåren och fritera dem i matoljan.
4. Lägg upp på tallrikar och garnera med rucola, dill, hyvlad blekselleri och hyvlad rädisa. Avsluta med att strö flingsalt över anrättningen.
Tips: Ha alltid ett lock redo när du friterar så du kan släcka elden om det skulle börja brinna.