Swedish

Kycklingras

 

Vår kyckling –  Rowan Ranger

Bjärefågel letade länge efter en möjlighet att föda upp en mer långsamt växande kyckling. Vi tror att en kyckling som får lov att växa lite långsammare – i sin egen takt – mår bättre. Vid årsskiftet 2014/2015 var vi med och förde in den långsamt växande Rowan Ranger-kycklingen i Sverige. Det är mycket vackra och spräckliga kycklingar. Framförallt växer de betydligt långsammare än de kycklingar som tidigare varit tillgängliga för uppfödning i större kommersiell skala i Sverige.

Våra kycklingar föds upp precis som tidigare enligt Bjärekyckling-konceptet. De har haft gott om plats att röra sig på i fågelstallet och de har ätit ett helt vegetabiliskt foder med närodlad GMO-fri majs som bas. Självklart fritt från antibiotika och antibiotikaliknande medel.

Vi kallar vår kyckling för Bjärekyckling, eftersom den är så mycket mer än bara konventionell kyckling. Med vår nya långsamt växande kyckling är den ännu mer speciell. Vi anser nämligen att kyckling som har det bra, smakar bra. Vår nya Bjärekyckling är en läckerhet för både hjärta och mage.

Fakta: Rowan Ranger har utvecklats av Aviagen i Skottland och är en ny linje av kycklingrasen Ross. Utvecklingsarbetet av den långsamt växande färgade kycklingen startade 2004 och den började först 2014 födas upp i Europa. I Sverige introducerades fågeln av Bjärefågel i samarbete med SweHatch. Fågeln har utvecklats speciellt för att tillgodose efterfrågan av en långsamt växande kyckling.