Streetfood av Bjärekyckling

Streetfood av Bjärekyckling

Av Bobby Winther, Team Fir’e, Sverigemästare i att grilla kyckling 2017 | 1 portioner

Huvudrätt | Vardag | Enkelt

Ingredienser

Grillande chilivingar:
● 2 st vingar av Bjärekyckling
● 1tsk olivolja
● 3 msk Thaisoja
● 2 vitlöksklyftor
● 1 delad spanskpeppar

Chicken nuggets och kycklingspett:
● 1 st lårfilé och 1 st bröst av Bjärekyckling
● 1 tsk salt
● 1 nypa koriander
●1 krm svartpeppar
● 1 dl vetemjöl
● 1 ägg
● 1 dl panko ströbröd
● 1 l rapsolja
● grillspett
● 3 msk Hoisin-sås.

Kokt ris med gurkmeja och syrad kinakål:
● 3 dl riven kinakål
● 2 citron eller lime
● ris
● salt
● 1 tsk gurkmeja
● flingsalt

Gör så här

Grillade chilivingar:
1. Marinera Bjärekycklingvingarna i olivolja, spanskpeppar, thaisoja,och vitlök,i en bunke i cirka en timme.
2. Ta vingarna ur bunken och låt dem ligga och vila en stund. Grilla över kolbädd i cirka 20 min, vänd då och då.

Chicken nuggets och kycklingspett:
1. Skär ner lårfilé och bröst av Bjärekyckling i mindre bitar. Lägg i bitarna i en hushållsassistent med rivskiva och finfördela till färs.
2. Blanda i salt, koriander och svartpeppar. Låt färsen vila i kylen i cirka en timme
3. Förbered panering till Chicken Nuggets. Rulla hälften av färsen till bollar och vänd ner dem i vetemjöl, sedan uppvispat ägg, och sist i panko ströbröd.
4. Hetta upp en kastrull med lagom mycket rapsolja så de täcker färsbollarna. Försök håll oljans temp på cirka 160°C. Fritera tills färsbollarna är gyllenbruna.
5. Trä resten av färsen på spett, och grilla över glöd tills de är gyllenbruna.
6. Servera med Hoisin-sås.

Kokt ris med gurkmeja och syrad kinakål.
1. Koka upp en del ris och två delar vatten. Tillsätt salt och gurkmeja i vattnet.
Serveras rykande het.
2. Skiva kinakålen. Pressa saften ur en citron/lime. Dränk den skivade kålen och låt stå och dra. Häll av saften. Tillsätt lite flingsalt.