Swedish

Rotselleri i brynt smör med Bjärekycklinghjärta, syltade kastanjer och skogschampinjon

Rotselleri i brynt smör med Bjärekycklinghjärta, syltade kastanjer och skogschampinjon

Av John Englund | 4 portioner

Förrätt | Fest | Enkelt

Ingredienser

• 12 kycklinghjärtan
• 1 liten rotselleri
• ½ kg smör
• syltade kastanjer (finns att köpa i välsorterade butiker)
• 4 skogschampinjoneralternativt färsk tryffel
• örter till garnering, gärna bordskrasse

Gör så här

1. Skölj rotsellerin, skär ner den i en centimeter tjocka skivor och kok sellerin i smör. Se till att sellerin är täckt av smöret. Efter cirka tio minuter börjar smöret brynas och det är detta vi vill uppnå med denna rätt. Låt sellerin brynas i smöret tills den har en gyllenbrun färg.
2. Stek kycklinghjärta i en stekpanna med smör. Tar cirka fem minuter.
3. Lägg selleriskivan på tallriken. Lägg på hjärtan, kastanjer och hyvla över skogschampinjonerna. Strö på örter och rippla gärna över lite lag från kastanjerna.

TIPS 1: Om det är svårt att få tag på färsk tryffel så smaksätt istället majonnäs med tryffelolja och klicka ut på tallriken vid servering.
TIPS 2: Ett alternativ till att köpa syltade kastanjer är att lägga in rostade och skalade kastanjer i honung och äppelcidervinäger. Lägg kastanjerna i en burk, häll på flytande honung och smaksätt med vinäger låt stå och dra. Ju längre desto bättre smak.