Örtmarinerade Bjärekycklingminiklubbor med hemmagjorda pommes frites

Örtmarinerade Bjärekycklingminiklubbor med hemmagjorda pommes frites

Av John Englund | 4 portioner

Huvudrätt | Vardag | Enkelt

Ingredienser

• 1 kg örtmarinerade Bjärekyckling miniklubbor (finns i Bjärefågels sortiment)

Dressing:
• 2 äggulor
• 2 msk äppelcidervinäger
• 2 msk dijonsenap
• 2 dl bladpersilja
• 2 msk dragon
• 1 dl gräslök (vid säsong april-maj: byt ut gräslöken mot ramslök)
• ca 3 dl matolja
• salt och peppar

Pommes frites
• 6 bakpotatisar
• 1 liter neutral matolja eller kycklingfett

Gör så här

1. Lägg de örtmarinerade miniklubborna på ett galler med braspanna under och stek i ugn på 225°C. Använd en ugnstermometer för att mäta innertemperaturen i den tjocka delen på miniklubban. De är färdiga när de når 83°C.
2. Låt vila i några minuter innan servering.

Dressing:
1. Mixa örterna med äggulor, vinäger och dijonsenap.
2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under mixning.
3. Smaka av med salt och peppar.

Pommes frites:
1. Skär potatisen i stavar och skölj i vatten. Låt rinna av och torka väl innan fritering.
2. Hetta upp oljan till 160°C i en gryta och fritera potatisen.