Lårfilé av Bjärekyckling i curry

Lårfilé av Bjärekyckling i curry

Av Karl-Johan Hagström | 4 portioner

Huvudrätt | Vardag | Enkelt

Ingredienser

• 8 Bjärekyckling ovanlår med ben
• ½ l kycklingfond
• ½ liter grädde
• 1 gul lök
• 1 äpple
• 1 palsternacka
• 1 morot
• 1 fänkål
• 100 g smör
• 1 msk finhackad timjan (gärna färsk)
• ½ msk curry
• nymalen svartpeppar och salt

Tillbehör:
• ris, couscous eller potatis

Gör så här

1. Börja med att ansa och skära grönsakerna. I en enkel gryta som denna får de gärna vara ganska stora, som en tiokrona ungefär.
2. Dra sedan skinnet an ovanlåren. Salta och peppra Bjärekycklingen.
3. Använd en stor gryta och sätt värmen på spisplattan på tre fjärdedelar av full hetta. Smält smöret i grytan.
4. När det har tystnat i grytan så lägg i ovanlåren och bryn dem på båda sidor.
5. Lägg i grönsakerna, fräs dem snabbt och tillsätt curry och timjan. Rör runt i grytan några varv och tillsätt därefter kycklingfonden och grädden.
6. Låt sjuda i 15-20 minuter och smaka sedan av med salt o peppar. Red eventuellt av med maizena för att få en lite simmigare sås.
7. Servera med till exempel ris, en god couscous eller varför inte färskpotatis från Bjärehalvön.