Du visar för närvarande Krispigt kycklingbröst med dragonbönor

Krispigt kycklingbröst med dragonbönor

Skriv ut

Krispigt kycklingbröst med dragonbönor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Förslag vin: 2016 Langhe Nebbiolo, Pio Cesare, Italien, art.nr. 7306, 750 ml, 179 kr, 91 LGP

Detta fantastiska hus med legendaren Pio Boffa vid styrspakarna har levererat en lysande Langhe Nebbiolo i 2016 och säkerligen spelar det in att man kompletterar sin Langhe med doser av såväl Barolo som Barbaresco. Vinet som ser två år i fat, mestadels större sådana, har en stor, inbjudande doft av saftiga körsbär, nypon och söt lakrits samtidigt som det finns mer komplexa toner från myllan samt fuktig tobak och en hint läder. Tanninerna biter ifrån bra, tätheten skvallrar om ett stort år, men likväl är det transparensen i vinet vi faller för och den fräscha syran som bär fram den rödbäriga frukten, örtigheten och de höstaktiga nyanserna. Urläckert idag men även värt att spara ett par år för ytterligare utveckling.

  • Skapat av: Livets Goda magasin
  • Kategori: Kycklingbröst
  • Typ av rätt: Huvudrätt

Ingredienser

Fyra personer:

● 700 gram kycklingbröst
● 2 burkar förkokta bönor, vi valde bondbönor och vita bönor
● 50 gram smör
● 2 vitlöksklyftor
● 1 gul lök
● 1 påse färsk spenat, drygt 50 gram
● 2 msk japansk soja
● 1-2 tsk flytande vegetarisk fond
● 1 tsk vitvinsvinäger
● 2 msk dragon, torkad fungerar bäst
● ca 0,5 dl vatten
● salt, svartpeppar

Gör så här

1. Stek upp kycklingbrösten i ett par matskedar smör. Salta och peppra efter behag. Se till att skinnet steks på hög värme så att det blir krispigt. Låt vila.
2. Skölj av bönorna ordentligt. Hacka löken och vitlöksklyftorna fint. Smält resten av smöret i panna. Bäst fungerar det i en non-stick. Vänd ner lökarna och fräs fint men inte så att det bränns vid.
3. Addera bönorna, soja, fond, vinäger, dragon och vatten. Låt bräsera färdigt i några minuter, så att smakerna sätter sig. Se bara till att inte ha för hög värme så att bönorna faller sönder.
4. När färdiga, dra stekpannan åt sidan och vänd ner spenaten. Bladen ska bara mjukna, inte bräsera med.
5. Servera bönorna på ett stort fat och skiva upp kycklingbrösten och lägg på toppen.

Lämna ett svar