Bbq-sås till lättrökta Bjärekyckling lårfiléer sous-vide
När du har tagit kycklingen ur förpackningen återstår en smakrik blandning som kan användas som bas en mycket god bbq-sås.
- Kategori: Kycklinglårfiléer
- Typ av rätt: Sås
Ingredienser
Scale
- 2 msk muscovadosocker eller honung
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk japansk soja
- 1 msk tomatpuré
- 1/4 hackad paprika
- 1 krm rosmarin
- 1 tsk valfri färsk ört t.ex. basilika eller timjan
- 1/4 hackad gul lök
- 1 vitlöksklyfta1 knivsudd hackad chili
- 1 msk kallpressad rapsolja
Gör så här
- Häll över blandningen från förpackningen i en liten lämplig gryta.
- Tillsätt muscovadosocker eller honung, paprikapulver, japansk soja, tomatpuré, hackad paprika, rosmarin, valfri färsk ört, hackad gul lök, en pressad vitlöksklyfta och hackad chili.
- Koka ihop blandningen.
- Smaka av med svartpeppar.
- Mixa och låt svalna.
- Rör försiktigt i kallpressad god rapsolja.
- Såsen är klar att servera