Därför heter det Bjärekyckling!

Som de flesta av er nog vet, så är vår kyckling en majskyckling. Varför kallar vi den då för Bjärekyckling? Jo, för att den är så mycket mer än bara en majskyckling:
– Bjärekyckling är helt fri från antibiotika och antibiotikaliknande preparat.

(mer…)

Fortsätt läsa Därför heter det Bjärekyckling!

Frida Nilsson lagar hel Bjärekyckling på Hotell och Restaurang Hovs Hallar

BJÄREPROFIL. Fyra frågor till Frida Nilsson, kock på Malmö Live med rötterna på Bjäre, som efter tuffa duster med Sveriges kockelit tog hem andraplatsen i Kockarnas kamp. I dag onsdag och på fredag 17 juli gästspelar hon på Hotell & Restaurang Hovs Hallars grillkväll och serverar bland annat Bjärekyckling.

(mer…)

Fortsätt läsa Frida Nilsson lagar hel Bjärekyckling på Hotell och Restaurang Hovs Hallar

Mycket bättre fothälsa med vår långsamt växande kyckling

Visste ni att vi inspekterar fötterna på våra kycklingar? Under överinseende av Livsmedelsverkets besiktningsveterinärer, så bedömer veterinärbiträdena fötterna på 100 fåglar från varje flock. Varför är detta så viktigt? Jo, därför att utifrån kycklingarnas fötter kan vi bedöma deras fothälsa och deras allmänhälsa. Fötterna visar också på om vi behöver justera något i stallmiljön.

(mer…)

Fortsätt läsa Mycket bättre fothälsa med vår långsamt växande kyckling

Nu rättar vi till vår förpackning!

Vid årsskiftet bytte vi kyckling till den långsamt växande Rowan Rangern och vi känner verkligen att vi nått hela vägen fram vad gäller djuromsorg. Vi bytte även design på förpackningen, men det nya utseendet blev inte riktigt som vi hade tänkt oss.

(mer…)

Fortsätt läsa Nu rättar vi till vår förpackning!

Svensk Fågels kontrollprogram smakar bra!

När du handlar kyckling i butik eller beställer kyckling på restaurang så kom ihåg att 99,5 procent av de svenska kycklinguppfödarna är ansluta till Svensk Fågel och följer dessa kontrollprogram. Det smakar gott i magen! Så fråga alltid efter svensk kyckling.

(mer…)

Fortsätt läsa Svensk Fågels kontrollprogram smakar bra!

G. Swensons Krog och Bjärefågel skapar ett nytt matevent i Torekov!

G. Swensons Krog och Bjärefågel har som närliggande företag på Bjäre båda arbetat i många år för att stärka matkulturen på bygden och servera mat av kvalité på halvön och i Sverige. Den 1-2 maj firar man det tillsammans på G. Swensons Krog, med en meny baserad på Bjärekyckling.

(mer…)

Fortsätt läsa G. Swensons Krog och Bjärefågel skapar ett nytt matevent i Torekov!