You are currently viewing Stekt kycklingskinn med färskost, blekselleri och stenbitsrom

Stekt kycklingskinn med färskost, blekselleri och stenbitsrom

Print

Stekt kycklingskinn med färskost, blekselleri och stenbitsrom

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Bjärefågel
  • Category: Kycklingskinn
  • Cuisine: Förrätt / Snack

Ingredients

Fyra personer:

• 12 st skinn från kyckling, gärna från kycklingbröst
• 1 ½ dl färskost
• 1 burk röd stenbitsrom
• 1 stjälk blekselleri
• 1 kruka bordskrasse
• olja till stekning
• flingsalt

Instructions

1. Droppa lite olja i pannan och stek ett kycklingskinn åt gången. Använd en gryta till att pressa ner skinnet i stekpannan under stekning, vilket gör skinnen platta och spröda.
2. Skinnet kommer att fastna under grytan. Skär bort det med en kniv och lägg skinnen på hushållspapper.
3. Portionera ut tolv klickar färskost på fyra tallrikar. Tryck ner kycklingskinnen i färskosten och garnera med stenbitsrom, hyvlad blekselleri och krasse.
4. Strö på flingsalt och servera som snack eller förrätt.

Leave a Reply