You are currently viewing Örtmarinerade kycklingminiklubbor med hemmagjorda pommes frites

Örtmarinerade kycklingminiklubbor med hemmagjorda pommes frites

Print

Örtmarinerade kycklingminiklubbor med hemmagjorda pommes frites

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Bjärefågel
  • Category: Örtmarinerade kycklingminiklubbor
  • Cuisine: Förrätt / Huvudrätt

Ingredients

Fyra personer:

Örtmarinerade miniklubbor:
•  1 kg örtmarinerade miniklubbor (finns i Bjärefågels sortiment)

Sås:
• 2 äggulor
• 2 msk äppelcidervinäger
• 2 msk dijonsenap
• 2 dl bladpersilja
• 2 msk dragon
• 1 dl gräslök (vid säsong april-maj: byt ut gräslöken mot ramslök)
• ca 3 dl matolja
• salt och peppar

Pommes frites:
•  6 bakpotatisar
•  1 liter neutral matolja eller kycklingfett

Instructions

Örtmarinerade miniklubbor:
1. Lägg de örtmarinerade miniklubborna på ett galler med braspanna under och stek i ugn på 225°C. Använd en ugnstermometer för att mäta innertemperaturen i den tjocka delen på miniklubban. De är färdiga när de når 83°C.
2. Låt vila i några minuter innan servering

Sås:
1. Mixa örterna med äggulor, vinäger och dijonsenap.
2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under mixning.
3. Smaka av med salt och peppar.

Pommes frites:
1. Skär potatisen i stavar och skölj i vatten. Låt rinna av och torka väl innan fritering.
2. Hetta upp oljan till 160C i en gryta och fritera potatisen.

Leave a Reply