Swedish

Bjärekyckling med chilirub och potatisstomp med Västerbottenost

Bjärekyckling med chilirub och potatisstomp med Västerbottenost

Av John Englund | 4 portioner

Huvudrätt | Fest | Enkelt

Ingredienser

Bjärekyckling med chilirub:
• 1 Bjärekyckling
• salt och svartpeppar
• 1 msk kummin
• 1 msk gula senapsfrön
• 1 msk korianderfrö
• 3 msk muscovadosocker
• 1 msk chiliflagor
• ½ msk rosépeppar
• 3 msk smör
• 4 kvistar färsk dragon
• 1 solo vitlök

Potatisstomp med Västerbottenost:
• 800 g skalad mjölig potatis
• 1 dl grädde
• 1 dl mjölk
• 2 msk smör
• 1 dl skuren gräslök
• 100 g riven Västerbottenost
• salt och peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C och börja sedan göra chiliruben.
Lägg kummin, gula senapsfrön, korianderfrö,
muscovadosocker, chiliflagor och rosépeppar i en
mortel. Krossa och blanda.
2. Gnid in Bjärekycklingen med chiliruben. Lossa
sedan försiktigt på skinnet på Bjärekycklingens bröst
och fyll med smör, hackad solo vitlök och färsk dragon.
Salta och peppra.
3. Lägg kycklingen på grillgaller med braspanna
under. Stek i ugnen på 175°C i cirka en timme, tills innertemperaturen på den tjockaste delen av bröstet på Bjärekycklingen är 72°C
grader.
4. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Koka
upp grädde, mjölk och smör. Vispa ihop potatis,
grädde,mjölk och smaksätt med Västerbottenost,
gräslök, salt och peppar.

Tips: servera med grillad citron.