Swedish

Krispigt Bjärekycklingskinn med syrad potatiscrème och ramslökspulver

Krispigt Bjärekycklingskinn med syrad potatiscrème och ramslökspulver

Av John Englund | 4 portioner

Förrätt | Fest | Utmanande

Ingredienser

• 8 Bjärekycklingskinn
• 1 knippe ramslök
• 400 g mjölig potatis
• 2 dl ljus Bjärekycklingfond
• 2 dl naturell matlagningsyoghurt
• 1 citron
• salt och peppar

Gör så här

1. Torka hälften av ramslöken i en varmluftsugn på 50°C över natten. Mixa sedan de torkade bladen i en kryddmixer eller en blender och smaka av med salt.
2. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet när potatisen är mjuk och passera potatisen genom en finmaskig sil. Smaksätt potatisen med kycklingfond, matlagningsyoghurt och rivet skal från en citron. Salta och peppra.
3. Låt potatiscrèmen svalna i kylen. Häll sedan den i en gräddsifon. Tryck i två patroner och förvara i kyl (har man ingen gräddsifon så kan man göra detta moment utan sifon, men resultatet blir inte lika fluffigt).
4. Skrapa bort fett och hinnor från Bjärekycklingskinnen. Salta skinnen lätt och baka av dem i ugnen 150°C i 15 minuter i press mellan två bakplåtspapper och ugnsplåtar. Lägg på en tyngd så att skinnen inte drar i hop sig (de ska bli tunna som chips).
5. Vid servering anrätta potatiscrèmen i djupa tallrikar och strö över den torkade ramslöken. Stick ner de ugnsbakade Bjärekycklingskinnen och garnera med färsk ramslök.