Swedish

Kall sallad på grillad Bjärekyckling och picklad spetskål

Kall sallad på grillad Bjärekyckling och picklad spetskål

Av John Engund | 4 portioner

Huvudrätt | Fest | Utmanande

Ingredienser

• 1 grillad Bjärekyckling
• ½ spetskålshuvud
• 200 vaxbönor
• 200 g gröna bönor
• 200 g sockerärtor
• 100 g sagogryn
• 1 dl vinäger
• 1 dl rapsolja
• 1 tsk japansk soja
• 1 msk gula senapsfrön
• 100 g färska gröna ärtor
• stekt kycklingskinn
• salt och peppar

Pickellag:
• 1 dl ättika
• 2 dl socker
• 3 dl vatten

Gör så här

1. Blanchera spetskål, vaxbönor, gröna bönor och sockerärtor genom att lägga dem i kokande vatten med salt. Lägg i grönsakerna efter hur hårda de är. Börja med att lägga i spetskål, tillsätt efter en minut gröna bönor och lägg slutligen i sockerärtor. Total koktid är cirka tre minuter. Kyl sedan grönsakerna i isvatten.
2. Gör sedan pickellagen. Koka upp ättikan och lös upp sockret i den. Dra av grytan från den varma plattan och häll på vattnet. Låt svalna och lägg sedan i den blancherade spetskålen i cirka 20 minuter.
3. Koka sagogryn enligt anvisningarna på paktetet och skölj sedan i kallt vatten. Smaksätt med vinäger, rapsolja och japansk soja.
3. Slå cirka 1,5 dl kokande vatten över senapsfröna. Låt dem svälla i 20 minuter. Tillsätt senapsfröna till sagogrynen och smaksätt med salt och peppar.
4. Lägg upp spetskål, grönsaker och kyckling. Fördela sagogrynsblandningen över anrättningen. Stick i kycklingskinn som har steks knapriga i stekpanna (tryck med grytlock för att få dem platta) och strö över färska gröna ärtor.