Swedish

Grillad lårfilé av Bjärekyckling med örter och lime

Grillad lårfilé av Bjärekyckling med örter och lime

Av Bobby Winther, Team Fir’e, Sverigemästare i att grilla kyckling 2017 | 4 portioner

Huvudrätt | Vardag | Enkelt

Ingredienser

• 8 st Lårfiléer av Bjärekyckling
• 4 nypor flingsalt
• 4 krm grovpeppar
• 4 klyftor vitlök
• 4 nypor dragon
• 4 nypor bladpersilja
• 4 st lime
• 4 tsk olivolja
• 8 bitar steksnöre

Gör så här

1. Hacka vitlök, dragon och en del av bladpersiljan.
2. Salta och peppra köttsidan (insidan) på lårfiléerna av Bjärekyckling.
3. Fördela örterna och vitlöken till filéerna och lägg detta på köttsidan.
4. Skala och klyfta limen och fördela limeklyftorna på filéerna.
5. Rulla och bind ihop filéerna så att de får fin och jämn form, så att skinnsidan syns.
6. Förbered grillen, och tänd upp. Värm den till ca 150°C grader.
7. Grilla lårfilérna med indirekt värme tills de har uppnått en innertemperatur på ca 68-70°C grader.
8. Servera med valfritt tillbehör.